Инфлацията в България е привнесена. Това каза в интервю за Лице

...
Инфлацията в България е привнесена. Това каза в интервю за Лице
Коментари Харесай

Сабрутев: Инфлацията в България е привнесена, взимаме мерки


Инфлацията в България е привнесена. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Венко Сабрутев.

Той увери, че страната е подхванала ограничения, ориентирани към трите съществени аргументи за растящата инфлация: високите цени на електрическата енергия, газа и горивата.

„ Бяха изплатени на 4 милиарда обезщетения на небитови консуматори, с цел да не може високите цени да се отразят в допълнение на инфлацията. Битовите консуматори бяха предпазени с мораториум. Обсъдихме да продължим обезщетенията за бизнеса  и през май. Относно горивата, разясняваме опция страната да поеме част от цената на горивата: освен бензин и дизел, само че и пропан-бутан и метан “, добави Сабрутев.

Депутатът разяснява и срещата на премиера Кирил Петков с представители на транспортния отрасъл. " Искаше да ги изслуша и получи провокация.Транспортният отрасъл беше дълги години любимец на държавното управление на ГЕРБ. Опитваме се да реорганизираме цялата транспортна скица по този начин, че да няма повтаряне на направления. Не може и против това да се излиза на митинг. Няма целенасочена акция за регулиране на протестиращите. Разбира се, че на протестираща компания може да и се прави инспекция, това не значи, че целият отрасъл в под инспекцията на Национална агенция за приходите, тъй като са протестирали “, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР